Placeholder

Semiarundinaria fastuosa

12.50

0 out of 5
Min Temp : -22°C
Standplaats : Zonnig / Halfschaduw
Waterbehoefte : Gemiddeld
Bloeiperiode : nvt
Geurend : Nee
Eetbaar : Nee
Gebruik : Kuip- / Tuinplant
Groenblijvend : Ja
Hoogte : tot 8m
Wissen
SKU: 80.014. Categorie: .

Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten uit de grassen familie. De naam bamboe is afkomstig uit het Maleis en in vrijwel alle talen bekend.

De stengels bestaan uit dichte parallelle vezelbundels; ze zijn van binnen hol en worden op geregelde afstanden onderbroken door knopen waar de bladeren aanhechten.

De stam van bamboe kan in lengte variëren van enige centimeters tot meer dan dertig meter, en in diameter van enkele millimeters tot meer dan 25 centimeter. De grootste bamboe is de reuzenbamboe (Dendrocalamus giganteus) die tot 35 m hoog wordt en tot 30 cm dikke stengels heeft. De plant wordt in uiteenlopende klimaten aangetroffen, van koude berggebieden tot hete, tropische streken. Hij verspreidt zich hoofdzakelijk via zijn wortels, die zich ondergronds ver kunnen verspreiden om hier en daar nieuwe halmen boven de grond te laten komen.

Bamboesoorten groeien vaak heel snel. De snelst groeiende plant ter wereld is een bepaalde bamboesoort waarvan reeds groeisnelheden van een meter per dag zijn waargenomen. Dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Bamboe is de laatste jaren sterk in opkomst als tuinplant. Vooral de groep Fargesia uit de bamboefamilie is in opkomst doordat deze soorten in een pol groeien en dus geen uitlopers hebben zoals vele andere bamboesoorten wel hebben.

Gewicht 4 kg