Canna Mandarine Orange

5.00

0 out of 5
Min Temp : +0┬░C
Standplaats : Volle zon – Halfschaduw
Waterbehoefte : Wekelijks
Bloeiperiode : 6-10
Geurend : Nee
Eetbaar : Nee
Gebruik : Kuip- / Tuinplant
Groenblijvend : Nee, overwinter als knol
Hoogte : tot 2m
Wissen
SKU: 20.008. Categorie├źn: / .

Canna is een geslacht van eenzaadlobbige planten. Het zijn tropische en subtropische planten met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen (of varianten daarvan). Deze zomerbloeiende planten worden 1-2 m hoog en hebben een uitgebreid rizomenstelsel.

Meerjarige soorten kunnen in Belgie en Nederland wel aangeplant worden, mits de nodige voorzorgen. Gezien de planten onze winter niet overleven, dienen de rizomen in de herfst uit de grond gehaald te worden.
De rizomen van de canna zijn eetbaar en rijk aan zetmeel. Aangezien ze vezelrijk zijn, dienen ze urenlang gekookt of gestoomd te worden vooraleer ze voor consumptie vatbaar zijn. De smaak is gelijkaardig aan deze van de zoete aardappel (Ipomoea batatas). In Vietnam en Zuid-China worden de planten aangeplant voor consumptie.
De planten zijn vrij populair als tuinplant. Tijdens de Victoriaanse tijd waren ze een modebloem in het Verenigd Koninkrijk en werden er een groot aantal cultivars gekweekt. Er waren toen honderden cultivars.

Gewicht 4 kg