Eutrema japonicum/ Wasabia Japonica (wasabi)

4.50

0 out of 5
Min Temp : -10°C
Standplaats :  halfschaduw tot schaduw
Waterbehoefte : vochtig
Bloeiperiode : 4-5
Geurend : Nee
Eetbaar : Ja
Gebruik : Kuip- / Terrasplant / tuinplant (beschut)
Groenblijvend : Ja
Hoogte : tot 50cm
Wissen
SKU: 70.138. Categorieën: / .

Wasabi (Japans,山葵) is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten.

De op mosterd gelijkende substantie wordt gemaakt van de wortelstam van de Wasabia japonica (synoniem: Eutrema japonicum). De smaak van echte wasabi is anders dan die van mierikswortel en echte wasabi heeft een opvallend groene kleur. Imitatiewasabi wordt onder meer in tubes en in poedervorm op de markt gebracht. Het voordeel van echte wasabi is dat deze minder scherp is en dat deze scherpe smaak niet zo lang aanhoudt als bij andere scherpe specerijen zoals rode pepers. Na het doorslikken van wasabi is de scherpe smaak meteen weg.

Gewicht Niet beschikbaar