De menagerie van Exotica!

Voor hun vele fans, bij deze een korte update over het reilen en zeilen van de menagerie van Exotica!

Quito buitelt, tuimelt, smult, en maakt geregeld een hels kabaal. Hij lijkt het hier stevig naar zijn zin te hebben, en als hij zich dan toch al eens verveelt (wat hij ons dan meteen luidkeels en ononderbroken laat weten!), rollen wij zijn kooi naar een andere kant van de serre, alwaar hij dan volop geniet van het boeiende nieuwe uitzicht.

Sorre hebben we de vrije loop gegeven van de kweekserre en hij is in zijn nopjes. Elke dag legt hij kilometers af, op en neer scharrelend van de ene uithoek naar de andere uithoek, zich onderwijl uitgebreid tegoed-doend aan sappig onkruid (en dank je wel daarvoor, Sorre!).

Vorige week hadden we ook een minder exotische gast op bezoek: een geringde duif knalde tegen het glas van de serre aan en was even compleet het noorden kwijt. Hij bleef liever wat recupereren bij ons en uiteindelijk bleef de grijze rakker een week logeren, smullend van Quito’s eten en genietend van de zon. We dachten al bijna dat we er een permanente bewoner bij hadden, maar eergisteren werd de roep van thuis blijkbaar toch te sterk en vloog hij zonder omkijken weg, het ga hem goed!

De zwaluwen hebben allemaal hun nestjes afgewerkt en broeden plichtbewust, terwijl hun partners onafgebroken op en af vliegen met versnaperingen. Nog even en dan zal het melodische gekwetter van de kuikens dag in, dag uit weerklinken in het magazijn.