Coffea Arabica (Koffie)

6.95

Min Temp : +10°C
Standplaats : Halfschaduw
Waterbehoefte : Matig
Bloeiperiode : 5-8
Geurend : Ja
Eetbaar : Ja
Gebruik : Kuip- / Terrasplant
Groenblijvend : Ja
Hoogte : tot 12m
Artikelnummer: 70.126 Categorieën: , ,

Beschrijving

De koffieplant (Coffea) is een geslacht van houtige planten. De meeste soorten (33) komen voor in tropisch Afrika en vinden hun oorsprong met name in Ethiopië. Alle soorten zijn houtige planten en kunnen afhankelijk van de soort kruipend, struikvormend, boomvormend of liaanvormend zijn.

De bloemen staan in groepjes van 2-20 bij elkaar in de bladoksels. Pas na regenval beginnen de bloemknoppen zich te ontwikkelen en acht tot twaalf dagen later treedt er een massale bloei op.

De vrucht van de koffieplant is een steenvrucht. Elke vrucht bevat een pit met daarin de koffiebonen. Doordat de zaden bij het rijpen tegen elkaar aandrukken ontstaat de karakteristieke vorm. De gedroogde en gebrande zaden van de plant dienen als basis voor koffie, een stimulerende, cafeïnehoudende drank. Koffie wordt vooral gecultiveerd op plantages in tropische landen. Koffie is een van de belangrijkste handelsgoederen ter wereld en is een belangrijk exportproduct van landen rondom de evenaar, zoals Brazilië, Vietnam en Colombia.