Chamaerops Humilis (Europese dwergpalm)

24.50

Min Temp : -12°C
Standplaats : Zon / Halfschaduw
Waterbehoefte : Regelmatig
Bloeiperiode :
Geurend : Nee
Eetbaar : Nee
Gebruik : Kuip- / Terrasplant
Groenblijvend : Ja
Hoogte : Tot 5m
SKU: 10.011 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Phoenix Humilis

De palmenfamilie (Palmae of Arecaceae: beide zijn toegestaan) is de enige familie in de orde Arecales. Van de palmenfamilie zijn bijna 4000 soorten bekend. Er zijn vondsten van palmen van 40 miljoen jaar oud. Hoewel er wel winterharde (voor Nederland en Belgie) palmsoorten bestaan, komen de meeste soorten van nature voor in tropen of subtropen.
Palmen hebben meestal een schijnstam. De planten ontwikkelen een enkele stengel met een groeipunt. De stengel bestaat uit opeengestapelde bladvoeten en bevat geen bast. Hierdoor kan de plant ook niet in de breedte groeien, zoals echte bomen. Voordat een jonge palm de hoogte in kan groeien moet een bepaalde breedte zijn bereikt.
Ongeveer 5000 jaar geleden werd er voor het eerst een palmsoort verbouwd. Dit gebeurde met de dadelpalm in het Midden-Oosten. Eetbare vruchten zijn onder meer de awarra, dadel, kokosnoot, moriche, palmperzik en salak. Voor voedselbereiding, zeep en als brandstof wordt palmolie gebruikt. Palmen leveren ook materialen voor huishoudelijke artikelen, bijvoorbeeld rotan voor een mattenklopper en kokosvezel voor een kokosmat. Minder bekend zijn producten als suiker uit de suikerpalm, zeep van de kokosnoot en palmharten. De inheemse bevolking kent vaak nog veel meer toepassingen.