Nieuwe aanwinsten – Kennedia Nigricans

Op onze woensdag-sluitingsdag klommen we onze trouwe camionette in en trotseerden de regenachtige snelwegen om naar de veiling bij onze noorderburen te gaan. Op de terugweg had de vering van ons vaardige voertuig beduidend meer gewicht te torsen: karrenvol met geweldige nieuwe planten, en we kunnen niet wachten om hen aan jullie voor te stellen. De komende week zetten we dan ook elke dag een nieuwkomer ‘in de kijker’!

En de eer om de spits af te bijten, komt toe aan de ‘Kennedia nigricans’.

Deze plant met de opvallende zwart-gele bloemen is afkomstig uit Zuid-West Australië en wordt ook wel de Zwarte Koraal Erwt genoemd. De Kennedia is een onversaagde klimmer die 6 meter diagonaal en 4 meter in de hoogte kan bedekken. Omdat het daarenboven ook nog een uitzonderlijk levenskrachtige plant is, is hij uiterst geschikt om hogere structuren die je liever aan het oog onttrekt te bedekken.

Voorts houdt deze in het oog-springende meneer van een plekje vlak in de zon, kan hij langere droogte-periodes ongeschonden doorkomen en is hij in mindere mate vorstbestendig (maar zeker niet winterhard!).

Dit unieke overlevertje is niet aan iedereen besteed, maar als je zijn stoutmoedige kleurenpracht aandurft, is het absoluut een aanwinst voor elke tuin.